El lideratge comença a casa

El lideratge comença a casa.

Potser et sorprendrà llegir aquest títol, quan sabem del cert que les estadístiques pel que fa a la cura i dedicació de la llar ens diuen que hem avançat poc. Encara portem tot el pes de la gestió i cura del nucli familiar.

Entenc, per tant, que dir-te que prenguis el lideratge de casa per aconseguir tombar les estadístiques, sembla un despropòsit. Però és tot el contrari.

La meva aportació al vuit de març, és conscienciar-te perquè aquest lideratge t’aporti el benestar, la calma i l’eficiència que necessites, tant tu, com els que t’acompanyen.

¿Com?

Amb una eina potent, fàcil d’aplicar, que d’altra banda, implica a tot el nucli familiar per aconseguir que les tasques domèstiques siguin compartides al cent per cent.

Però abans d’explicar-t’ho, necessites creure’t que l’ordre i l’organització a casa ha de ser sistèmica, i com a tot sistema innovador, ha de fluir a través d’un equip motivat, convençut de la importància de la seva aportació, transversal, que malgrat treballar per una causa comuna, el benestar de tots, necessita d’un lideratge que sàpiga guiar, acompanyar i motivar i alhora cohesionar l’equip.

Per tant, sigues tu, la persona, que lidera la llar per fer gran un projecta comú. Quan a casa hi ha ordre, neteja, i bona organització interna, es nota en tots els àmbits. Tan físics i emocionals de les persones que hi viuen, però també s’intueix a tots els espais de convivència.

¿Què et proposo?

En primer lloc, cal saber com fer les coses, com gestionar les feines, i que toca fer en cada moment per aconseguir resultats òptims amb menys esforç i dedicació. Constato sovint que amb el temps, s’ha perdut mètode i coneixements de les feines doméstiques.

Després, cal fugir de les ajudes esporàdiques de la resta de membres, per centrar-nos a accentuar el compromís que implica compartir, al cent per cent, les tasques de manteniment i cura de la llar, per part de tot el nucli familiar, sense excepcions.

Veig a diari, com la mancança de mètode i compromís, fa que continuï vigent la dita: “Uns per als altres la casa sense escombrar”. Aquestes petites mancances, ajudades per la manca de voluntat per fer-les, creen conflicte i malestar, allunyant-nos cada cop més, del benestar que perseguim a casa.

Per acabar t’explico com funciona el lideratge que et proposo.

A través d’un panell de comandament.

És una eina, on indiques en un calendari, quina tasca toca fer, qui la fa, i quan. Les tasques  poden ser diàries, setmanals o mensuals. Adjudicades segons habilitat, preferència, i compromís de cadascú.

Cada setmana toca fer-ne una revisió, però val la pena perdre una estona en organitzar-la, perquè, més endavant, estalviaràs temps, disgustos, i mals entesos.

Pots incloure, Notes. Llistat de la compra. A més del menú setmanal. Telèfons d’urgències. El panell pot ser tan creatiu com estimis. Aleshores sols et quedarà triar un lloc on tothom de casa tingui accés per seguir la feina feta, i el progrés.

Cal aprendre a tenir cura de la llar des d’una bona organització interna, independentment del gènere de cadascú. Nosaltres, les dones, ja som bones gestores en molts àmbits, i des de casa també podem liderar el projecta. Necessitem que l’organització de casa canviï, per aconseguir canviar el món.

Glòria Planas.

Gràcies per llegir-me, si t’agrada el que escric, comparteix-ho.

Anterior
Anterior

BOLSOS

Siguiente
Siguiente

DESCONSUMO