Llibres, llibretes i documentació escolar

binders-blank-document-159497.jpg

ET PROPOSO GUARDAR ELS DOCUMENTS ESCOLARS I TREBALLS EN LA CAIXA ESCOLAR:Han passat gairebé tres setmanes d'ençà que els nens i nenes van finalitzar l'escola i van aparèixer per casa amb les motxilles plenes de llibres, llibretes i treballs escolars. Aquell dia, pares i família, vàrem gaudir de les explicacions dels autors mostra'n les seves proeses. Vàrem llegir amb atenció les recomanacions de professors, i després de fullejar llibres i llibretes, en la majoria de casos, tot aquest material es va quedar aparcat, allà, en un racó de l'escriptori, esperant una ubicació definitiva.

A l'estiu, els dies passen de pressa. Fins que tota la família no fa vacances, el temps sembla que els  juga en contra.  Els nanos,  engrescats entre els casals, les colònies, o fent deures en els quaderns d'estiu. Els pares, fan gimcanes per conciliar horaris, entre corredisses, potser ja pensen en el curs vinent.  Tornaran a comprar llibres, llibretes, material escolar, potser ho deixaran escrit en el dietari, dins l'apartat de pendents, i de mentre, damunt l'escriptori, encara, romandran els llibres del curs passat.

Avui, vull donar-te unes idees, o pautes per donar rapida solució a la documentació de l'escola, i les extra escolars. El principi pot sembla feixuc, però un cop ho poses en funcionament, quan acabis cada temporada escolar, tindràs un sistema pel qual en un tres i no res podràs guardar tota la documentació important i els treballs dels nens i nenes. Ho tindràs ben guardat i podràs gaudir en un futur, tant tu, com els nanos, de la seva etapa escolar.

EL SISTEMA CONSISTEIX EN DIVIDIR PER CONTENIDORS:1- Necessitaràs una caixa gran.2- Carpetes d'un gruix considerable.3- Llibretes o arxiu, amb fulls de plàstic transparentEL CONCEPTE D'ORGANITZACIÓ ÉS EL SEGÜENT:

A- Cada caixa etiquetada amb el nom de la persona en destí

B- Faràs les carpetes que necessitis per l'any i el curs, o etapa escolar. Etiquetar-ho.

C- Dintre de cada carpeta guardaràs: un arxivador, o llibreta de fulles transparents per cada espai on ha participat. Una que etiquetaràs amb nom de l'escola (XXX). Altres per  les activitats extraescolar (música, anglès, repàs) No facis masses carpetes extres, pots agrupar-les. També ho hauràs d'etiquetar.

D- Dintre de cada arxivador o llibreta de fulles transparent, degudament etiquetada, guardaràs la documentació pertinent classificada dins les fulles de plàstic transparent,

C- Comença per la documentació important, Inscripcions, rebuts, classificacions, informes, etc. Acabant amb les fulles i les imatges dels treballs escolars, que hauràs seleccionat prèviament.

QUAN FACIS SELECCIÓ TRIA I GUARDA EL MÉS RELLEVANT:

  • Els treballs que veus una evolució del nen o nena, i això és bo per pujar la confiança l'autoestima, i les ganes de superació.

  • Els que t'aporten un gran valor emocional, exemple dibuixos fets amb ànima, escrits que fan gràcia, narracions, etc.

  • El que no entri en aquests dos punts anteriors, no ho guardis.

D'altra banda, si són elements plàstics, amb impacte visual o treballs manuals fràgils millor retratar-ho, i fer un arxiu fotogràfic per record. No ho guardis tal com raja, ho trobaràs fet malbé, si n'extreus imatges, quan els nens i nenes siguin grans i repasseu coses de la seva etapa escolar, ho gaudireu molt més.

EN RESUM:

La caixa escolar, és una bona manera de tenir tota l'etapa educativa del nen/ nena, noi o noia en un mateix espai, al principi semblarà buida, però amb el temps ja l'anireu omplint, i com ja sabràs per anticipat quin material necessites i quin mètode d'arxivar utilitzaràs et serà molt fàcil tenir tota la documentació i treballs escolars sota control.

Si t'ha semblat útil, no dubtis en compartir-ho. Gràcies per llegir-me, gràcies, per passar pel bloc, gràcies per seguir-me. Recorda que entre el caos i l'ordre viu l'equilibri. Gràcies!!!

Anterior
Anterior

Tornar a l'origen

Siguiente
Siguiente

Viure a la fresca