El famós armari Càpsula, t'interessa!

2609.jpg

Estarieu disposats a passar tota una estació de l'any amb 33 peces de roba comptant, sabates i complements?

Si la resposta és afirmativa, aquest post et pot interessar. I, si no és així, també, perquè t'explico els beneficis que tindries vestint-te cada matí amb la rapidesa del llamp. L’objectiu de poder-te vestir amb correcció, i no repetir roba, almenys en una setmana, sembla impossible, però es pot aconseguir. Ja hi ha qui ho pràctica, i l'hi funciona. Et parlo de tenir un armari CÀPSULA. T'interessa?  vols saber què és?Així que, si tens curiositat, aquí va l’explicació...

Primer el que cal saber és:

L'armari càpsula és el sistema organitzatiu que et proposa passar amb 33 peces a l'armari, i amb elles poder fer els conjunts necessaris per vestir-te segons els àmbits de la vida  en els quals et moguis, sense repetir almenys en els set dies de la setmana.

Per exemple un armari bàsic per una dona d'empresa, comercial, o similar, en l'estació de l'any actual, o sigui, en primavera, la proposta seria:

1 vestit negre, 2 càrdigans, 3 jerseis, 4 pantalons, 5 samarretes, 4 parells de sabates, 3 jaquetes, 2 vestits, 2 faldilles, 4 bruses/camises, 3 bosses. Com veieu en l'armari càpsula no compta la roba interior, ni pijames, ni mocadors, bijuteria, ulleres, ni roba d'esport, o banyadors.

El secret:

Escollir molt bé la roba, perquè tota et combini en estil i tonalitat, comptant les bosses i les sabates. A més s'ha de ser conscient que la roba esmentada ha de representar les teves necessitats reals. Perquè, per exemple, si tu no ets de vestits, no cal que segueixis al peu de la lletra el què se'ns proposa en el llistat bàsic, l'exemple és un punt de partida, cada persona ha de saber quines són les seves necessitats.

Els loocs s'han de planificar amb antelació, tenir un petit arxiu de, "que em poso" i  "amb què".La idea més fàcil i efectiva, per no haver de jugar amb la memòria, és retratar-ho, així no has de pensar en combinacions de darrera hora, les portes fetes per avançat i les guardes a l'armari. Això dóna molta eficiència a l'hora de vestir, o de fer la maleta. És una manera de guanyar temps, al temps.

Tenir els loocs controlats et donarà marge per observar si et cal reposar alguna peça per acabar un conjunt. Aprofita ara que comença la temporada. És el millor moment de comprar-la, ara trobaràs talles i colors.

Has de ser rigoros/a, si de les coses considerades bàsiques te'n compres alguna de nova, assegurat que trauràs la vella. Si no, en poc temps hauràs tornat a superar el nombre de 33 peces, i ja no serà un armari càpsula, sinó el de sempre.

Què aconseguiràs amb aquesta proposta d'armari? Doncs, valorar molt més el què tens, perquè ho escolliràs amb molta més estima, amb consciència plena, aquesta paraula que està tan de moda. Et sentiràs molt bé amb tu mateixa, per la fita aconseguida, i si t'acostumes, veuràs com pots anar a la moda, sense despesa, ni acumulació.

Els darrers consells visuals per arrodonir un armari càpsula són:

  • Penjadors, tots iguals, no valen els de transport de peces que ens donen a les botigues, o tintoreria.

  • Guardar la roba per categories, o famílies de gènere.

  • Endreçar les peces plegades en vertical

  • Si tens lleixes, no apilar més de cinc jerseis o samarretes i si no tens prou espai, la solició és plegar-les en vertical utilitzant gavetes, així podràs aprofitar tota la fondària del prestatge.

  • Tingués en compte que les coses de més ús han de quedar a mà.

I, per acabar, si vols fer la prova de l'armari càpsula i allò que descartes no vols desfer-te'n encara, per allò del  “per si de cas",  t'aconsello que temporalment ho guardis en caixes contenidores. Quan vegis que la idea de l'armari càpsula et funciona, ja te'n desfaràs, per sempre, la temporada vinent. 

Coneix-te, coneix quin és el teu estil, prova de minimitzar, i ja veuràs, guanyaràs temps, et trauràs pressió a l'hora de vestir, i aniràs la mar de bonic/a, amb poca despesa econòmica. Això sí! Un/a s'ho ha de treballar una mica. Sé que tu pots!! T'apuntes?

Gràcies per llegir aquest bloc, sense tu no té sentit el que t'explico. Per altre banda,  si necessites consell, o vols un cop demà, algú que t'ajudi en organitzar qualsevol espai de casa, et doni pautes, idees, i un visió profesional, no dubtis en posar-te en contacte, estic per ajudar-te.

Anterior
Anterior

Compra inversa

Siguiente
Siguiente

Desar els llibres