COM TREBALLO

La feina d’ O.P,  consisteix a Planificar recursos d’ordre i organització adequats a cada persona, segons el seu estil de vida i necessitats, ajudar a canviar hàbits perquè l’ordre sigui eficaç i durador.  

L’Organitzador/a Professional som persones que ajudem a retrobar l’equilibri a la teva casa. Ens agrada l’ordre, i el practiquem, perquè sabem els avantatges que aporta per experiència particular, i per professió. Per això, podem oferim, els nostres serveis. Entenem l’ordre com una virtut que ens ajuda a aconseguir temps de qualitat, per poder viure amb plenitud, gaudint de la llar també gaudiràs de la família, els companys, i amics. 

T’ajudo a endreçar, tot allò que amb el temps, o per manca de coneixements, se t’ha anat acumulant, sense remei. Entrenant-te perquè la feina feta sigui duradora. Ajudant-te que canviïs d’hàbits. Vull que siguis més feliç, que et trobis a gust a casa teva, gaudeixis de temps de qualitat per destinar a què tu vulguis.

EN QUÈ ET PUC AJUDAR?

CANVI D’ARMARI I GESTIÓ DE LA ROBA: En l’armari o vestidor, et col·locaré la teva roba, seguint unes tècniques preestablertes, i sobretot, consensuades amb tu. Primer, descartaràs tot allò que no necessites, i si tens dubtes, tinc pautes per saber decidir com fer-ho. Endreço valorant molt els teus desitjos, no imposo, tu decideixes. Endreçarem juntes, ensenyant-te les tècniques de plegat vertical, que fan un ordre visual i còmode. Donaré solució al teu problema d’organització amb recomanacions personalitzades per a tu. Endreçarem de manera àgil tot allò que utilitzes. Valorant sempre el teu gust, el teu estil de vida, i les necessitats que has de cobrir.

ALTRES ESPAIS: També t’ofereixo solució a les necessitats de bona gestió de qualsevol parts de la casa. La cuina, bany, dormitoris, racons de pas. T’endreço calaixos, armaris, rebost, frigorífic, armari de la neteja, o traster, Aquestes són les demandes més recurrents per ser ordenades. Però també, habitacions per a nadons, on col·locarem, de la manera més funcional les coses escollides per l’arribada del nou nat. També ofereixo el servei a les  noves parelles que necessiten reorganitzar la casa.

ESPAIS COMERCIALS:  Organitzo magatzems, espais de pass, d’accés de clients, oficines. Treballo l’ordre de documentació domèstica i altres paperassa. 

ENTRENAMENT: Tallers, divulgació, entrenament. Rebràs pautes personalitzades per seguir i mantenir un ordre, i ser molt més eficient quan hagis de seguir tu sola, amb els teus. Notaràs que amb les indicacions que se’t fan estalviaràs, temps i diners, a l’hora de cuinar, d’omplir el rebost, o de tenir les coses ben emmagatzemades al traster.

MUDANCES: També t’ofereixo, també, la meva aportació a l’hora d’empaquetar les coses de la llar, per un canvi de domicili, o perquè has de buidar una casa, per motius indefinits, una defunció, o un lloguer, una restauració, etc. Puc ocupar-me, si vols, de donar sortida a les teves coses supèrflues, donant-les a ONG, o a Serveis Socials. Portant-ho a la deixalleria, si és necessari. Aixó té un cost a banda encara què, Reduir, Reciclar, Redistribuir, són premisses importants en el nostre fer.

Com veus, els serveis són molt amplis i variats, tots estant enfocats a ajudar-te en el teu dia a dia, tant en la feina com a casa. Amb l’adequada organització i amb els aprenentatges, a la teva mida, també estalviaràs diners i viuràs molt més tranquil·la. En harmonia i equilibri entre tu i la llar. Tindràs una casa, un espai, més fluid, on gaudiràs amb plena consciència de tot allò que realment t’agrada, et sentiràs còmode amb el teu estil de vida. Recorda que les teves coses parlen de tu.

EL COST

  • El cost del servei és per un mínim de dues hores. Actualment treballo de manera física: El Penedès, Garraf, Barcelones i Tarragones
  • El cost serà amb pacs tencats segons cada servei i la seva feina

EL PROTOCOL 

  • Concertem una visita, per conèixer-nos.
  • Parlem de les teves necessitats, i que n’esperes.
  • Et faig un informe extens que pot oscil·lar des de 35 a 70 € si afrontes l’orgaització. de manera particular i jo et faig sols la planificació.
  • Amb planificació i treball el cost pot partir de 140 €.
  • Acceptem per ambdues bandes els terminis, preus, i protocols establerts en el document d’iniciació de feina.
  • Faig la feina segons terminis, amb els seus acords de pagaments.
  • Després et faig un seguiment del resultat.

El compromís adquirit et garanteix la confidencialitat del meu treball, salvaguardant la intimitat de casa teva. No jutjo el teu desordre, ni les circumstàncies en què es desenvolupa. Sóc professional amb un codi moral, on preval el respecte, l’empatia amb la persona que em necessita. L’objectiu és trobar la tranquil·litat emocional que dóna una llar amb ordre, i me’n faig càrrec de el difícil que és avui en dia. Aquesta és la meva missió, fer el teu dia a dia sigui més feliç i productiu.

Si vols més informació, estic a disposar trucam: +34 659 886 372  gloriaorganitza@gmail.com