COM TREBALLO

La feina d’Organitzador/a consisteix a endreçar per tu, o amb tu. L’Organitzador/a Professional som persones que ajudem a retrobar l’harmonia a la teva casa. Ens agrada l’ordre, i el practiquem, perquè sabem els avantatges que aporta per experiència particular. Per això, oferim els nostres serveis, perquè volem que tu també visquis amb plenitud, gaudint de la teva llar, tal com la vivim nosaltres.

T’ajudo a endreçar, tot allò que amb el temps, o per manca de coneixements, se t’ha anat acumulant, sense remei. Entrenant-te perquè la feina feta sigui duradora. Ajudant-te que canviïs d’hàbits. Vull que siguis més feliç, que et trobis a gust a casa teva, gaudeixis de temps de qualitat per destinar a què tu vulguis.

QUÈ ÉS EL MÉS DEMANAT

La roba és el més demanat. En l’armari vestidor, et col·locaré la teva roba, seguint unes tècniques preestablertes, i sobretot, consensuades amb tu. Primer, descartaràs tot allò que no necessites, i si dubtes, tinc pautes per saber decidir com fer-ho. Endreço valorant molt els teus desitjos, no imposo, tu decideixes. Endreçarem juntes, ensenyant-te les tècniques de plegat vertical, que fan un ordre visual i còmode. Donaré solució al teu problema d’organització amb recomanacions personalitzades per a tu. Redistribuint de nou cercant noves disposicions. Endreçant de manera àgil el que encara utilitzaràs. Valoro sempre el teu gust, el teu estil de vida, i les necessitats que has de cobrir.

També t’ofereixo solució al desordre de qualsevol de les parts de la casa. La cuina, bany, dormitoris, racons de pas. T’endreço calaixos, armaris, rebost, frigorífic, armari de la neteja, o traster, Aquestes són les demandes més recurrents per ser ordenades. Però també, habitacions per a nadons,on col·locarem, de la manera més funcional les coses escollides per l’arribada del nadò. O, les  noves parelles que necessiten reorganitzar la casa.

En establiements comercials, organitzo magatzems, espais de pass, d’accés de clients, oficines, paperassa.

ENTRENAMENT: Tallers, divulgació, entrenament. Rebràs pautes personalitzades per seguir i mantenir un ordre, i ser molt més eficient quan hagis de seguir tu sola, amb els teus. Notaràs que amb les indicacions que se’t fan estalviaràs, temps i diners, a l’hora de cuinar, d’omplir el rebost, o de tenir les coses ben emmagatzemades al traster.

MUDANCES: També t’ofereixo, també, la meva aportació a l’hora d’empaquetar les coses de la llar, per un canvi de domicili, o perquè has de buidar una casa, per motius indefinits, una defunció, o un lloguer, una restauració, etc. Puc ocupar-me, si vols, de donar sortida a les teves coses supèrflues, donant-les a ONG, o a Serveis Socials. Portant-ho a la deixalleria, si és necessari. Aixó té un cost a banda encara què, Reduir, Reciclar, Redistribuir, són premisses importants en el nostre fer.

HOME STEGING: Tens la casa en venda, vols fer-ho més ràpid, demana el nostre servei de Home Steging.  Fem de casa teva un aparador on el futur comprador la viura coma proia desde el primer cop d’ull.

Com veus, els serveis són molt amplis i variats, tots estant enfocats a ajudar-te en el teu dia a dia, tant en la feina com a casa. Amb l’adequada organització i amb els aprenentatges, a la teva mida, també estalviaràs diners i viuràs molt més tranquil·la. En harmonia i equilibri entre tu i la llar. Tindràs una casa, un espai, més fluid, on gaudiràs amb plena consciència de tot allò que realment t’agrada, et sentiràs còmode amb el teu estil de vida. Recorda que les teves coses parlen de tu.

EL COST

  • El cost del servei és per un mínim de dues hores.
  • Amb pacs tencats segons servei i feines

EL PROTOCOL 

  • Concertem una visita, per conèixer-nos.
  • Parlem de les teves necessitats, i que n’esperes.
  • Et faig un informe, amb un pressupost, que pot oscil·lar des de 35 € fins a 140 €, o més, depèn del treball.
  • Acceptem per ambdues bandes els terminis, preus, i protocols establerts en el document.
  • Faig la feina segons terminis.
  • Et faig un seguiment del resultat.

El compromís adquirit et garanteix la confidencialitat del meu treball, salvaguardant la intimitat de casa teva. No jutjo el teu desordre, ni les circumstàncies en què es desenvolupa. Sóc professional amb un codi moral, on preval el respecte, l’empatia amb la persona que em necessita. L’objectiu és trobar la tranquil·litat emocional que dóna una llar amb ordre, i me’n faig càrrec de el difícil que és avui en dia. Aquesta és la meva missió, fer el teu dia a dia sigui més feliç i productiu.

Si vols més informació, estic a disposar!