HOME LOVERS

 

L’amor és el motor de les persones, sense ell, res no té sentit. Ja ho diu el refrany, l’amor mou muntanyes. Avui les xarxes van plenes de cors vermells, felicitacions d’amor. És el dia mundial de l’amor. Però jo avui vull parlar-te d’un altre tipus d’amor, el compromès, amb les persones, la llar, i el medi on vivim. 

He vist fa pocs dies, cercant un tema futur, per Internet, els O.D.S (Objectius de Desenvolupament Sostenible) una proposta per assolir l’any dos mil cinquanta. La veritat que al llegir-los quasi ploro, amb l’escepticisme que m’ha envaït. Penso que tenim, tots plegats, molta feina per aconseguir assolir apropar-nos als mínims d’aquests marcadors.

Per això avui dia de l’amor globalitzat per un valentí enfocat des d’un model economicista que fa aigües, m’agrada posar en valor la necessitat d’estimar allò que ens és deixat,  d’allò que puc gaudir per un temps limitat, i potser les persones que m’estimo  no tindran l’oportunitat de fer-ho, com ho he tingut la sort fer-ho jo.

Així que, avui, la meva targeta de Sant Valentí és aquesta:

Un toc, per reflexionar en que la nostra casa global també necessita amor.

IMG-6302

Òbviament, les intencions de qui ha fet el contingut d’aquetes propostes són bones, és molt bonic llegir-ho en paper, però, em pregunto: ¿si ni tan sols som capaços, a vegades, d’aconseguir posar-nos d’acord en com hem de governar la nostra casa, l’espai més íntim i reduït, on habitem, com hem d’aconseguir aliances en l’àmbit planetari? Veient que, qui té poder per construir canvis, no té voluntat, i qui té voluntat, li manca poder.

Això no obstant, per experiència, estic convençuda que tot canvi sempre va de baix a dalt. Per tant, som la gent, qui tenim molt a fer, molt a dir. No vull ser pessimista, ni alarmista, un dia com avui, però la realitat dels que dèiem apocalíptics, a poc a poc es va imposant. I, si una cosa tinc clara, perquè m’estimo als meus, m’estimo casa meva, la feina que faig, i la meva terra i la seva gent, és que si tots/totes fem petits canvis ho aconseguirem. Per això, ara, faig el que faig!!

Conscienciar en donar valor allò que tenim. Actuar ajudant a aconseguir millorar les vides a les llars. Afavorir un altre sistema de vida més saludable, que de debò aporti pau interior, serenor, felicitat, aquesta és la meva feina, la que em fa feliç.

La felicitat a casa, va associada a l’amor, per les accions i les coses senzilles, no està en el consumisme, sinó en el consum responsable, sabent que cada acció que fem té una conseqüència. Què cada decisió que prenem també.

No podem prescindir de coses, ni de la tecnologia, ni tot allò que realment ens aporti benestar, però hem de saber qui som, a on som, i com volem viure, perquè com a mínim, els nostres fills no visquin pitjor del que ho hem fet nosaltres.

Aquesta és la meva missió a llarg termini, aquest és el sentit de la meva feina, perquè me l’estimo tant, i la faig tan a gust, malgrat que de portes en fora pot semblar pesada i feixuga. Sé que estic aportant en aquest canvi de model el meu granet de sorra. Ho fai amb tot l’amor que sóc capaç de donar. Sóc una Home Lovers, i la meva casa també és el món.

Gràcies per llegir-me. Si t’agrada el que éscric, no dubtis en fer-mo saber amb un m’agrada. En compartir- ho. O si tens quelcom a dir, t’escolto.

 

2 thoughts on “HOME LOVERS

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s