Adéu Ornaments, adéu.

Adéu a les festes, tornem a les rutines!!!

Entre pena i alegria, tornem a controlar el nostre dia a dia, la casa a poc a poc va recuperant la normalitat. Amb els guarniments nadalencs recollits, sembla més gran. Com? Què no ho has fet encara? Doncs aquest cap de setmana seria l’ideal per posar-t’hi. No esperis més, que després fa mandra. T’hi apuntes? Doncs, avui t’explico com guardar les coses que has utilitzat per guarnir la casa aquest Nadal.

Els catòlics que segueixen la tradició, fil per randa, fins al 2 de Febrer, tenen el pessebre encara disposat allà on toqui, així que, aquest, té un motiu per fer estada. Però l’arbre, les corones, i altres cosetes nadalenques, és millor no deixar-les que facin estada fins que el cor ens diu prou. A no ser que les tinguis com a parc temàtic perquè hi jugui la teva mascota, sigui gat, gos o altre animaló domèstic.

lindo gatito
“La Lola està de camuflatge”

Així que, si et sembla que és bon moment per guardar-ho, et deixo uns consells que potser t’ajudaran a endreçar, tots els guarniments de la millor manera possible, perquè les properes festes ho trobis tot impecable.

GUARDAR LES CORONES:

El més encertat és guardar-les de manera individualitzada. Guardades en una bossa, si en tens de roba, d’aquelles que et donen quan compres una bossa de mà, et pot servir, o bé, qualsevol bossa que hagis recuperat aquests dies. També et comento que avui en dia pots trobar contenidors especials per corones. Et deixo una adreça per si t’ho vols mirar. Container Store

GUARDAR LES LLUMS:

Les llums són el malson del Nadal, entre que, si una bombeta es fon, ja deixa de funcionar, o depenent de la llargària s’enreden de fer por, es fa necessari una revisió abans de guardar-les. Si no funcionen bé, llença-les, perquè no s’arreglaran l’any vinent. Per guardar-les, fes un esquelet amb cartó i enrotlla-les al seu voltant. Després en una bossa o recipient. Et recomano que si en tens moltes, utilitzis un contenidor mitjà per posar-les juntes però alhora separades en bosses, així les bombetes no s’enganxaran unes amb les altres.

GUARDAR LES BOLES I ORNAMENTS:

Les boles i els guarniments delicats, fes-los-hi un lloc separat del que és més vulgar. Si conserves els embalatges de botiga, els pots utilitzar, i si no, guarda’ls en caixes contenidores, però inclou separadors. Te’ls pots fer amb cartó d’altres embolcalls d’aquestes festes, o al mercat també en tens fet de cartó. Són els que s’utilitzen en el transport i mudances de peces, com cristalleries. D’altra banda, també, tens caixes contenidores de materials plàstics, amb els separadors, ja exprés.

GUARDAR L’ARBRE:

Si l’arbre és natural, porta’l al punt de recollida selectiva, que en faran adob. Si és sintètic, el pots guardar, ben embolicat, si només vols plegar les branques i tens prou espai el pots deixar sencer. Però millor si en pots guardar-ho en diferents cossos. Sempre, intentant que el resultat final del guardat disposi dels elements separats indispensables.

GUARDAR ALTRES ELEMENTS:

Les espelmes, centres, figures, tots aquest element també tenen solucions a mida. Les espelmes, jo les embolico amb paper fi, i després utilitzo l’esquelet del rotllo de paper film, o de cuina per encabir-hi les espelmes a dintre, normalment  n’hi caben un parell, depenent del gruix. Els centres, els desfaig, i guardo els elements, branques, fruits, pinyes, llaçades. Cada any els munto diferents, reutilitzant cosetes, així que faig una caixa amb elements pel muntatge dels centres florals. També tinc una caixa amb peces especials, com una col·lecció d’àngels que un dia, en l’època que feia manualitats artístiques, vaig pintar.

nadal endreça

EL PESSEBRE: 

Aquest és tema a banda, fins el 2 de Febrer tens l’opció de mantenir-lo. Però també com pots intuir, la idea per guardar, és categoritzar els elements, els que seguiran l’any vinent, com figuretes, ambientació, i revisar els materials peribles com molses, suros, o els que s’han deteriorat massa, i decidir que guardaràs i que no. Classificar-ho en diferents contenidors o bosses i després tot en un contenidor més gran.

DESPRÉS de tot plegat ens queda cercar en quin lloc de casa, del garatge, o magatzem o podem guardar. RECORDA a retratar, o etiquetar que té a dintre cada caixa o contenidor, que després si volem cercar quelcom, no hàgim de remenar-ho tot.

Espero que la publicació t’ajudi amb noves idees. Si, només un consell t’és útil, ja em dono per satisfeta.

T’agreixo que em segueixis en aquest canal, et demano que si pots deixar-me un m’agrada, sabré que ha estat del teu interès.

Si, em vols seguir a Instagram, t’agrairé que em segueixis. I, si mai necessites, ajuda o dubtes en endreçar alguna cosa, estic aquí per ajudar-te. En parlem!!! Gràcies.

#vivirenequilibrio #desacumular #ordresaludable #gloriaorganitza #llarendreçada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s