Compra inversa

Des que escric aquestes pàgines t’he parlat de molts temes. Com endreçar la roba. Els estris de la cuina. Els elements de neteja bàsics. Com gestionar el teu temps. Però no ho he fet, d’un dels temes que considero importants, a l’hora de gestionar la logística alimentaria dels habitants de la casa. Resoldre: què fas avui per menjar? Sens dubte, una pregunta repetitiva, i que tant amoïna a més d’un/a. Resoldre de la millor manera els àpats familiars, és un mal de cap afegit, sobre tot, quan et passes la major part del temps fora de casa. Dedicar temps a preparar els menús i fer una compra a la inversa, és la millor manera de no malgastar ni esforços, ni diners, ni temps.

 Quantes hores es perden en comprar els queviures que necessites per fer els àpats de cada dia. Ets de les que t’inspires quan l’estómac comença a remugar? Doncs, si és així, vull dir-te que en mica, en mica, estàs fent-te trampes a tu mateixa, perquè si t’acostumes a anar a darrera hora segons el que et dicta el cervell que et ve de gust, la teva despesa en aliments serà un llast per la teva butxaca.

La millor manera per estalviar temps i diners és programar-te amb antelació els menús. Fer un llistat dels menjars possibles, i que alhora t’agraden, o us agraden a tota la família. Posant tants com vulguis. Fes llistes classificades en els diferents àpats del dia, dinars, sopar, esmorzar, berenar, etc. Després, dóna’ls un dia, de la setmana, així veuràs quants dies cobreixes sense repetir.

I, per acabar, pren-te la paciència de desgranar ingredients i segueix fent llistes, ara d’aliments. Amb la condició que aquesta darrera llista la categoritzaràs per sectors de compra o pel nominal del teu sector de confiança. Carnisseria, Peixateria, Xarcuteria, Verduleria, Forn, Supermercat, o Mercat, o el nom de la teva botiga habitual.

En un dia, fas tota la compra, amb això, estalviaràs temps. El segon pas després de comprar, MOLT IMPORTANT, és quan arribis a casa, a endreça tots els aliments, ben classificats, segons dates de caducitat, consumint els que tinguin una caducitat més curta, amb això també hi va la fruita fresca i les verdures fresques. Fes porcions de què guardaràs al congelador.

Com et dic, la compra a l’inversa és la millor solució per estalviar temps i diners, potser sense saber-ho ja ho fas, si ets procliu a tenir els menús planificats.

En Resum: Planifica menús, desgloses ingredients, i divideix per establiments o sectors. Fes una única compra semanal, aconseguiràs resoldre el problema de l’avituallament domèstic, guarda-ho de seguida que arribis a casa, i ja veuràs com estalviaràs diners, temps, i tindràs resolta la insistent pregunta…què mengem avui?

Si t’agrada el què escric, no dubtis en compartir: si tens qualsevol pregunta sobre com organitzar-te, estic  per ajudar.  Gràcies per llegir-me!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s