Saps que guarda el teu armari?

Parlem d’armaris! Has fet una mirada realista al teu armari abans de llençar-te a comprar roba de la nova temporada? Saps el què hi tens a dintre? T’has adonat quin % de roba utilitzes habitualment? I, què no? Has observat la roba que fa estada, sense que tingui l’oportunitat de ser lluïda?

Bé doncs, totes aquestes preguntes són les que vull contestar-te segons l’experiència en el camp de l’Ordre i l’Organització que disposo. Si et sembla bé, comencem…

En primer lloc voldria dir-te que segons les estadístiques generals, d’anys d’observació acostumem a utilitzar sols el 20% del contingut del nostre armari. La resta, l’has acumulat amb el temps. Roba de temporades passades, roba que no va bé, o roba que un cop l’has tingut a casa no t’ha fet prou el pes i allà l’has deixat esperant el moment que mai arriba.

Els tècnics ens diuen que el 80% del temps sols utilitzem el 20% de la roba del nostre armari. Així de contundent!

Quan et trobes palplantat davant l’armari i no saps que posar-te és motiu suficient per fer un pensament i acabar amb els dubtes que ens prenen temps a l’hora de vestir-nos.
Com? Doncs, molt senzill. Et proposo que un dia el dediquis a fer SHOPPING en el teu armari vestidor. Abans de passar per les àrees comercials, dedica una tarda a revisar el què tens. Posa’t música, preparat un vinet, un bon mirall, i apa, remena, amprobat, tot el que tens guardat. Fes-te els conjunts, valora si realment et senten bé, si t’agraden, si t’hi sents còmode.

Recorda’t  que el secret per “DESACUMULAR” és fer quatre piles

Tot el que t’agradi i tingui les particularitats que t’he anomenat en el paràgraf anterior, deixa-ho de banda. És la teva opció de roba per vestir-te aquesta temporada. Després de la tria base, sols et caldrà complementar-la amb les NOVES peces que et faci goig comprar-te.

La resta. Tot allò que has descartat, t’hi aconsello que ho separis en tres opcions. Tres piles a banda. El què donaràs o redistribuiràs. El què reciclaràs. Els residus.

1 – Roba en bon estat, que pot tenir una segona vida amb alguna altra persona. Pots donar-la a beneficència, a una ONG, o pots pujar-la a una plataforma de venda de segona mà.

2 – Roba que has de desar per rècord, perquè va costar-te diners, és especial, recalco, molt especial per a tu. O, és roba que reutilitzaras en familia, com la d’un fill a un altre.

3 – Roba que has de retirar de circulació, per trencada, vella, passada de moda, és roba de propaganda, roba que, en definitiva, haurà d’anar al contenidor dels residus.

Seguint aquestes indicacions hauràs fet una bona feina al teu armari. Veuràs com respirarà! Com dic habitualment, hem de deixar circularà l’aire entre els penjadors i lleixes. Sols hi ha una manera, descartant, o desacumulant, com dic jo. Creu-t’ho, és l’única opció. 

Amb l’armari quasi buit, podràs planificar-te aquella tarda de compres, al teu barri, centre comercial a peu, o allà on vulguis. Això sí, sempre que tinguis clar: 

Què necessites,  per complementar el què ja tens. Quin és el teu estil de vida. I, quines són les teves necessitats de vestimenta. No caiguis en l’error de comprar-te roba de vestir si no tens ocasió d’anar de festa, ni roba extremada quan ets una persona discreta, o roba informal, per usar cada dia quan passes la setmana vestida segons et dicta l’empresa.

EN RESUM:

Fuig de la compra impulsiva. Revisa, primer, el que tens   a casa. Dedica un dia a fer el teu SHOPPING DAY HOME, abans de llençar-te per a la nova temporada.

Gràcies per lleguir, aquest blog, gràcies pel teu temps. Sense tu, no té cap sentit el que escric. Com sempre, no dubtis en compartir-ho, dir-me que t’agrada o preguntar els dubtes que et sorgeixin.

One thought on “Saps que guarda el teu armari?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s