La primavera, ja és aquí

Temps de renovació, per  deixar que circuli l’aire

Passejant per les ciutats, pobles, racons i camins, tot fa olor de primavera, els ametllers florits són l’anunci que la vida torna a ressorgir. Els aparadors, ja respiren nova temporada. Aviat començarem a pensar a desfer-nos de la roba d’abrigar i substituir-la per roba de colors, flors, teixits lleugers, que donaran alegria a les nostres vides.

Ara, en aquesta època que tot reneix, és l’ocasió ideal per planificar quines són les necessitats de casa teva. És el moment ideal per acabar amb  aquell desordre puntual que tant et molesta. És un bon moment per fer-te el propòsit de preparar la casa per rebre un nou cicle vital. Fes-li una bona depuració, una bona purga, per deixar-li espai, perquè entrin, coses, noves. Així què, en primer lloc, comença per fugir de l’acumulació, fes neteja de tot el que et fa nosa. Fes lloc, deixa que circuli l’aire. Deixa que entri la vida.


En primer lloc, has de trobar, els punts febles de casa teva, aquest és l’objectiu.

Buscar allà on tens més dificultats de mantenir a ratlla l’ordre. Tens que preguntar-te, per què no aconsegueixo que estigui endreçada? Fes-li una fotografia, observa-la.  Valora-la per poder trobar una solució. Les imatges no enganyen, estem acostumats a mira a través de les pantalles i et puc assegurar que si ho fas, et quedaràs parada del que veuràs. L’objectiu, amb el seu clic, et deixarà al descobert una altra manera de mirar la casa, des de la distància. Amb la prespectiva, podràs fer un judici molt més a prop de la realitat. Així podràs crear un pla de desacumulació, d’ordre, i d’organització a la teva mida.

Observa les teves estances, pensa com et relaciones amb elles, aquest és el pas previ per decidir com després guardaràs cada cosa. Cada estança disposa d’elements, els quals t’ajuden a mantenir les pertinences guardades i recollides. A l’interior d’aquests elements, és a dir, dels armaris, lleixes, calaixeres, és on neix el problema del desordre, t’ho dic, perquè em trobo, moltes vegades, les coses guardades sense tenir en compte la pràctica basada segons utilitat, que per altra banda, és la tècnica principal per endreçar les coses quotidianes.

No obstant, la majoria de vegades recollim, és a dir, transportem coses d’un lloc a un altre, sense cap mena de planificació prèvia. Això no és endreçar. Per endreçar s’ha de consensuar un pla per donar un destí, concret, eficient, pràctic a cada una de les nostres coses, i per descomptat totes les de la mateixa sèrie. No podem tenir el mateix element repartit en diferents llocs o estances. Per exemple, bateries, bolígrafs, bombetes, jaquetes, sabates, bosses, la llista seria infinita, ocupem la ment en recordar on tenim cada cosa, i això és una sobrecàrrega mental que no caldria tenir. No t’ha passat que hi ha vegades que el teu cap sembli un arxivador de dades insulses, on tothom, de casa, ve a tu per preguntar-te on és allò, o això? Doncs, no et caldria amb un ordre planificat amb lògica, adaptat a les teves necessitats vitals. La bona organització sempre va acompanyada d’un pla previ, que t’ajudarà un cop implementat, a esgarrapar temps, i a no haver de fer memòria per saber on està cada cosa, podràs  deixar espai mental, pel que de veritat t’importa.

Un cop saps els punts febles, has de cercar la solució.

Et deixo tres exemples generals que em trobo amb freqüència, però cada cas és particular, i aquí ets tu qui ha de valorar les teves necesitats. El primer: A vegades passa que ens queixem que els nens no guarden les joguines, i pot passar que aquestes no estan a mà per la seva alçada, o no estan col·locades de manera còmoda per a ells. Un altre. La roba de planxa, que fa lloc al sofà perquè no hi ha un espai a prop amb la rentadora, això, potser amb una barra per penjar, i un prestatge ho solucionaries. I, la tercera, els armaris del bany, que són un focus d’acumulació de pots, xampús, cremes, maquillatges, a vegades, a mig acabar o caducats. Aquí la solució podria ser disposar d’uns contenidors, o classificadors pels diferents elements. De solucions ni hi ha de tota mena, com et dic, sols cal observar la dificultat, i cercar quina és més adient per cada cas. Sóc conscient que a vegades pot semblar impossible, però una casa té més possibilitats que no ens pensem.

Observar, Depurar, Planificar, abans de l’ordre.

Són els conceptes bàsics, per començar amb bon peu, la nova temporada, Observar quins són els teus punts febles. Depurar, és fer netejar d’allò que et sobra. Planificar, construir un pla organitzatiu segons siguin les teves necessitats particulars. I, després mà a la obra.  A endreçar!

Anima’t, a fer aquest repte de primavera. Rep la nova temporada amb una casa preparada perquè entrin nous aires. Participa d’una nova manera de mirar el món, sense tantes coses. Adopta el pensament crític valorant molt el que vols, el què et fa feliç, el què necessites. I, si no t’hi veus en cor de fer-ho tu sol/a, pensa que puc ajudar.

Com sempre no puc deixar de donar-te les gràcies per dedicar una mica del teu temps a llegir-me, i si et sembla útil, o t’agrada el que escric, pots compartir-ho, o fer-m’ho saber, res em fa més feliç que saber que tu estàs per aquí. Gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s