A casa, sense filtres

A casa estàs en el teu espai sagrat, on pots mostrar-te tal com ets, no has de representar cap paper, ni fer compliments innecessaris, sols has de ser tu mateix/a, amb virtuts i defectes, amb alegria i tristor, amb sommis i esperances. Allà, hi convides a qui vols, a qui et coneix de debò, a qui no l’importa veure’t tal com rages. A casa ets tu, sense filtres. Amb el temps la teva casa respira llar, et sens còmoda perquè et sens segur/a. Ella, et protegeix, et refà, et guareix, et nodreix, és on estimes, i també et relaciones. La teva llar és, doncs,  el cau on trobes l’energia per ajudar-te avançar en el dia a dia.

Però has de tenir en compta que la teva llar, també transmet el teu estat anímic, és un joc de miralls, d’anada i tornada. La seva personalitat és el teu reflex, i segons la cuidis gaudiràs dels seus efectes sanadors, o et trobaràs amb tot el contrari. Cada estança de la llar, té la seva missió relacionada amb tu, la teva personalitat i el teu estat anímic. I, aquí, és on voldria parar la teva atenció.

Per tant, sabies què?…

El rebedor és el primer espai que veus al arribar a una casa. És més important del que puguis pensar. Li tens que prestar atenció perquè donarà la primera informació sobre qui hi viu. L’objectiu principal no és altre que rebre amistats, o rebre’t a tu mateixa. Per què no? El rebedor ha de donar la benvinguda, per tant, ha de ser un lloc que respiri positivitat. Organitza’l de manera funcional i senzilla, però sense abstenir-se d’algun detall que doni personalitat i calidesa. Un ram de flors de temporada pot ser una bona opció.

La sala, és un punt bàsic de reunió, però també ho és d’introspecció. Reservat a la família, al cercle d’amics,  i a la relacions socials. És un espai on hi passes força temps dedicant-lo a activitats diverses, és on desenvolupes les aficions. Malgrat l’activitat constant, s’ha de mantenir  amb un mínim d’ordre, perquè és l’espai què millor ens representa, el que diu més de com som nosaltres. La sala és, doncs, espai de vida, en ella, els cicles anuals es veuen reflectits amb major naturalitat. D’aquí a unes setmanes la decoració de Nadal serà la protagonista de la majoria de saletes.

La cuina i menjador, lloc de elaboracions. En ella intervenen tots els sentits. El gust, les olors, els sabors, el tactes. La funció principal és nodrir-nos, però també és lloc per compartir àpats, amb família, o amics. La cuina és lloc d’emmagatzematge. Trobes els queviures, els utensilis per cuinar, i alhora, també tot el necessari per presentar els plats a taula. És l’espai més vital de la casa, el que més es desendreça. El què pren més temps. D’aquí que,necessita una bona organització. Dedicar temps a planificar menús, i activitats, per tenir un bon control del rebost, i de la despesa. Personalment, m’agraden les cuines obertes on pots cuinar i de mentre fer la xerradeta amb amics i família. És un dels espais que proporcionen més felicitat però on l’ordre ha d’estar cuidat al màxim de les teves possibilitats.

Dormitori, és el lloc més íntim, es l’estança del descans, per retrobar la pau, la relaxació i el plaer. Poca cosa puc dir del lloc de descans, sols que si t’agrada quan vas d’hotel trobar-te un llit ben fet, amb roba adient, sense arrugues, has de dedicar-hi cada dia uns minuts a recollir i endreçar. No hi ha res més agradable que trobar un espai diàfan on  caure en braços de Morfeu. Un espai on la teva ment s’alliberi de les tensions acumulades durant el dia, aquí necessites que res destaqui massa, ni et trenqui l’harmonia.

Habitacions infantils i adolescents són les més canviants al llarg del dia. Passem de llocs de descans a espai d’estudi, de compartir amb amics, per tant, també son santuaris d’ídols musicals, lectures i jocs, aquí necessitaràs mà dreta per mantenir un mínim d’organització, malgrat et desesperis, és qüestió de negociació aconseguir un mínim d’ordre. Li dedicarè tot un article, més endavant.

Bany és el teu spa particular, és on refàs el cos, el cuides per agradar i agradar-te. Lloc d’aigües, cosmètics, i tovalloles, elements que s’han de controlar perquè no ens prenguin el protagonisme. El cos ha de rebre tota l’atenció, per fer-ho possible, necessitaràs un bany  amb un ordre minuciós, sense floritures que distreguin.

Cada una de les estances de la casa té el seu paper particular. En cada una d’elles  desenvolupas una activitat, més que necessària per activar un estat d’ànim que respongui a la feliçitat. Per tant, tenir una llar adiant és un dret bàsic. És un dret natural, que tots hem de gaudir, perquè cada llar ens representa, és part de nosaltres, és el nostre petit cosmos. On fem arrels i construïm llaços a llarg termini.  Poder gaudir d’un sostre és una necessitat, però aconseguir que sigui “la teva llar” dependrà de com t’hi relacionis

Com sempre si t’agrada el que escric, no dubtis en compartir, o seguir-me, aquest gest em dona ales per continuar amb aquest bloc. Moltes gràcies!

2 thoughts on “A casa, sense filtres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s