L’ordre ets tu

A vegades passem per etapes on mantenir l’ordre sens fa difícil, malgrat defensar-ne  les virtuts. Canvis sobtats en la nostre vida, els quals, ens deixant amb un estat anímic poc propici per poder mantenir l’ordre a ralla son habituals en el temps. Seguint aquesta premissa es fa evident que el desordre exterior, el que tots veiem, hi participa estretament l’estat emocional de cadascú i el moment que vivim. Per tant, son els sentiments, les motivacions, las pors,  les inquietuds de cada un de nosaltres relacionades amb el moment vital en que estem immersos els que fan, que en moments donats, se’ns acumulin les coses.

Les causes més comunes del desordre temporal les trobem, per exemple, al gestionar un canvi de domicili, un divorci, o una defunció, però també poden estar presents en les llars de persones amb edats avançades, per manca de recursos, o de persones amb malalties físiques. Tots aquets casos poden produir estats d’ànim que incapacitin temporalment a qui les pateix, fent-nos baixar la guàrdia per mantenir les coses a lloc. No obstant, tots aquets casos tenen solució, i l’ànim millorarà notablement a mida que endrecem l’excés i donem sortida al caos.

D’altre banda, hi ha patologies psicològiques que no es resolen sols posan ordre sinó que han de intervenir els professionals mèdics. Les depressions profundes, síndrome de Diógenes, o de Messie estan en aquest apartat. Aquestes la solució és més complexa i lluny del nostre abast, per tant, les deixem fora de comentari.

Tots hem passat, o passem, per èpoques limitants en què el desordre, fa de les seves, campa per allà on pot. La norma és que si baixem la guàrdia, el desordre sempre té les de guanyar. En el meu cas, desprès de varies reformes, la gestió d’un canvi de domicili, dues defuncions, el caos per l’acumulació de una quantitat de coses impossibles de gestionar es va apoderar de casa meva, i malgrat ser una persona que necessita tenir les coses sota control, tanta acumulació em va portar insistentment pel pedregar durant una bona temporada. En aquest impàs, vaig viure en un bloqueig vital angoixant. Era entrar a casa, i mancar-me l’aire per respirar. No va ser,  fins que vaig decidir a posar ordre extern, gràcies a les tècniques apreses,  molta voluntat, i ajuda dels meus, que no vaig adonar-me’n de les virtuts de mantenir a ralla les pertinences. Us asseguro que fins que no he començat a “desacumular”, a posar ordre, no he començat a viure una vida positiva al cent per cent. Per això, per haver-ho viscut en primer grau, avui no puc més que parlar-vos dels beneficis que té viure en un espai endreçat, organitzat segons les nostres vides. 

L’ordre no és màgic però si té un gran poder d’influencia en les persones i la relació amb el seu entorn. Ens ajuda a millorar l’estat anímic i emocional. L’ordre no et canvia la vida, però si crec que ens ajuda a gestionar millor el nostre espai vital, i el temps. Per lo qual, per a mi, és uns bona raò, per trobar temps extra, de qualitat per gaudir-lo amb les persones que m’aporten felicitat, per aprendre, i fer el què m’agradi. Aquest és el verdader poder de l’ordre, el que dona màgia a la vida.

No oblideu: Gestionar una posada a punt en tots aquets casos de bloqueig, és possible. Els/las Professionals de l’Ordre, poden ajudar allà on un ho veu com una muntanya i se sent perdut. Ells i elles, acompanyen, gestionen, endrecen de manera més adequada per cada un dels casos esmentats. Així que ja sabeu, tots passem per etapes que ens desestabilitzen momentàniament la vida, però si son per acumulació, no desespereu que tenen solució.

2 thoughts on “L’ordre ets tu

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s