L’ ordre de cada dia

Sona el despertador y comencen les rutines diàries. T’espolses la mandra, et quedaries una mica més al llit remolejant però el temps t’empeny a començar el dia amb presses. No pots permetre’t el luxe de perdre ni un segon, sinó ja res va com cal. Fas les teves rutines a tot drap. Mentrestant, lleves els nens, encara amb els ulls mig clucs, els hi prepares l’esmorzar i de reüll passes la vista pel  teu voltant.  Aleshores, et recordes del sopar d’ahir. Veus que està tot per recollir. Intentes ignorar-ho perquè el rellotge corre com un boig,  ja no hi ha temps de recollir. Els nens s’han vestit, i esmorzat, i ho han deixat tot pel mig. Ja feu tard! Agafeu motxilles, i bossa de ma, i com cada matí sortiu corrents. Tots fora de casa! Cadascú a la seva feina. A la tornada el caos del dia anterior encara us espera al capvespre, i més, si sou dels que no dineu a casa. Entre deures, banys, sopars, aneu fent una mica d’ordre, però lo que has/heu anat utilitzant aquell dia, o aquell vespre, allà quedarà per l’endemà repetir la història inacabable.

Se’t fa familiar aquest panorama? No penssis és molt habitual en moltíssimes llars, amb nens d’edat escolar i pares que treballen. El caos del dia abans es un fet habitual. És més recurrent del que pensem, per això vull donar-vos aquets consells d’ordre i organització, que porto pràcticant des de sempre. A mi em funcionen espero us siguin utils.

1.TOT COMENÇA EL DIA ABANS

No et deixis per recollir els plats del sopar, si tens rentaplats és una feina lleugera. Fes que t’ajudi la família. Que cadascú endreci el seu servei. Recollir la taula de sopar a penes et seràn dos minuts. Si ho feu junts serà més ràpit. Guardeu les sobres adequadament en tapers, o ben guardat al seu lloc habitual. Tireu les restes orgàniques i deixalles. Deixeu els marbres i taulells també recollits. Un consell:  mentretant prepareu el sopar aneu recollint i rentant tot el que es pugui. Si feu aquest passos, la recompensa, al matí, serà genial. Encara et diria més!  Per si us animeu: podeu deixar la taula preparada per l’esmorzar. Saps quina satisfacció no haver de remenar estris, mig adormit? Crear rutines és la única manera d’avançar per controlar el caos. D’altre banda, no marxis a dormir, sense recollir una mica la saleta. Si has utilitzat la manteta per tapar-te la plegues, els llibres al seu lloc, si fas labors al cistell, si has utilitzat gots, tasses, posa-les per rentar. El matí serà un altre, t’ho asseguro!!!

2.FES EL LLIT

Aquí tenim tota una controvèrsia. Ja sabem que els humans per defecte mirem de fer el menys esforç possible, i ens ha anat de perles que sorgissin veus dient que fer el llit és poc saludable. Ens ho hem agafat com un dogma de fé. Però no hi ha res més caòtic i angoixant que posar-se a dormir amb un llit fet un embolic, a banda, al entrar en un dormitori i trobar-te el llit per fer, dona una sensació desagradable. Jo us recomano fer-lo! De mentre et vesteixes i t’endreces el deixes ventilar, no cal mitja hora, amb uns minuts n’hi ha prou. L’espolses bé, i el deixes fet en un pim-pam. No em direu que quan trobeu un llit ben fet, amb la roba ben estirada, sense arrugues, i una habitació endreçada, no és la sensació més agradable i confortable que us podeu regalar.

3.RECOLLIR

Un consell que a mi em van donar quan vaig tenir la meva casa: Recollir, recollir, i recollir-ho tot, sempre! Es pots tenir la casa més o menys bruta, però si està recollida, sembla un altre cosa. Aclarir taulells del bany, o cuina. Les taules del menjador, i de la saleta solen se lloc crítics per l’ordre, allà hi va a parar de tot. En general, alerta amb  qualsevol superfície plana, al damunt no hi deixarem res que faci estada. Ni diners, claus, papers, bolígrafs, bosses, carteres, ni la compra del super, ni els treballs del cole, joguines, manualitats, o els deures. Alhora, us recomano recollir al matí o al vespre la roba bruta, i porta-la al cubell de rentar, o millor encara, que cada ú reculli la seva. Tothom de la casa hauria de tenir aquest petit hàbit! Pel que fa a la roba neta, estigui en el procés que estigui, tant si està sortida del estenedor/secadora com si està per repasar, ha de tenir el seu lloc corresponent, i no sobre cadires, taules i taulells. S’ha de ser molt pesat amb aquest tema! Perseverar per crear hàbits de recollida a tots els integrants de la llar. Només així aconseguirem adquirir l’instin que ens farà ser organitzats.

Resumint per veure la casa com dia a dia va guanyant terreny al caos diari recordeu:   Tot comença el dia abans. Fer els llits. Recollir les superfícies planes, per no deixar que és converteixin en un espai crític. Espero que aquets consells us siguin d’utilitat. Rrecordeu, si us agrada el què escric, i voleu seguir-me, o necessiteu consell, o ajuda particular, podeu contactar amb mi. 

2 thoughts on “L’ ordre de cada dia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s