EQUILIBRI

Equilibri estat en repòs, o de moviment uniforme d’un cos

Aquesta és la definició general que s’utilitza per entendre el mot equilibri. Però l’equilibri es pot entendre de moltes maneres. A mi m’agrada en particular utilitzar el mot en el camp de l’ordre i l’organització, perquè ens adreça directament a l’harmonia i el benestar emocional. L’equilibri és un valor que es visualitza en positiu. L’equilibri troba el seu espai ideal entremig de dos pols contraris, com per exemple, entre l’ordre i el caos, l’acumulació i l’austeritat, la llibertat i la dependència. És la mesura dels extrems.

Equilibri és el nom que he triat per aquest bloc. Perquè és un matis que nos ens radicalitza en cap opció, i a mi no m’agradan els extrems. L’equilibri ens dona ales per volar per  allà on vulguem ser. És un mot permeable sobre tot quan l’adaptem a la manera de viure la casa. I, d’això vull parlar-vos, de trobar l’equilibri necessari per incorporar de nou el gust per l’ordre i organització a la llar. I, alhora, donar eines, les que jo utilitzo, las que he aprés al llarg dels anys, les que m’han ensenyat.

Fa temps que detecto una manca de referents en l’àmbit de l’ordre i la organització i manteniment de les nostres pertinences. Potser perquè les preses de la nostre època i l’estil de vida ho han fet possible. A les llars predomina la acumulació pel consum exagerat, i que consti que no hi estic en contra d’un consum planificat, però si ho estic de la acumulació que ha facilitat que la qüestió d’endreçar s’hagi convertit en quelcom impossible de gestionar.

La manca de referents ha fet sorgir amb gran èxit tota una collita de gúrus de l’ordre, que l’han posat en qüestió. A darrera d’això les organitzadores professionals s’estan implementant i fan falta. Ningú  neix ensenyat.

Així que aprofito la experiència acumulada amb els anys i l’aprenentatge en els nous mètodes que estan sorgint per comunicar tendències, tècniques i així participar en retrobar el gust per l’ordre i l’organització de casa. Vull compartir les tècniques que jo utilitzo. Ràpides i senzilletes i que funcionen. M’agrada la casa, i les coses de casa, com diuen en àngles, sóc una #homelover, perquè m’apassiona endreçar i crear llar. Encara que a vegades, com tothom, las cirmcustancies de la vida han fet d’aquesta tasca un impossible. Però son moments puntuals, perquè sense ordre i organització no puc viure, ni pensar, ni ser. Així que, a la que puc m’hi torno a posar. Desacumular (paraula inventada) tot el que puc, fer dissabte, i deixar que tot l’espai que disposo flueixi. No hi ha res més gratificant.

No us faci mandra ser endreçats, té moltes avantatges, a nivell de benestar, salut emocional i de felicitat, sense oblidar l’estalvi econòmic que us aportarà. Entrenar en la pràctica de l’ordre, és educar en el respecte, per a tu, els teus, i els altres. I per acabar d’arrodonir-ho, no vull deixar d’esmentar que controlant-ne l’excés i les duplicitats també farem menys residus i ajudarem a mitigar la petjada ecològica.

Les nostres coses ens identifiquen, i des d’un llenguatge no verbal, parlen per nosaltres. Per això es important donar el valor que els correspon. Elles comuniquen el que som. Si la nostre casa i l’espai on ens relacionem, transmet una influencia positiva, desprenen serenitat, sens dubta, guayarem en equilibri,  podrem prendre decisions ràpides, controlarem el temps, tindrem menys coses que distreguin la nostre ment, tot plegat, ens anydarà a viure en un lloc on respirarem benestar, per tant, tot son avantatges.

Si us sembla una bona proposta i voleu compartir una estona amb mí, podeu seguir-me i compartir aquest escrit. Gràcies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s